lördag 3 januari 2015

Edde börjar bli en vanlig bebbe. 4 månader, 26 dagar sedan födseln /1 månad 3 veckor korrigerad ålder.

Hej!

Edde växer och utvecklas. Han har börjat få göra mer saker som en vanlig bebis får göra. Idag lekte jag och Maria med honom när han låg i babygym på en mjuk matta som låg på golvet. Jag höll honom för första gången i stående och lät honom testa på sina benmuskler. Det är en kamp att försöka fokusera på att han trots allt är en bebis som har mycket friskt i sig. Vi försöker leka, prata, skratta, busa (han verkar inte helt nöjd med när jag busar med honom, men i och för sig tycker inte hans mor om när jag kittlar henne så det kanske ligger i familjen). Han rör på armar och ben men orkar inte lika mycket som andra bebisar då han hela tiden måste kämpa för att bara andas. Han har börjat äta åtta gånger per dag nu och när han är vaken så äter han på nappflaska. Det är svårt att veta hur lungorna och allt annat utvecklas, operationen av tarmarna blir kring månadsskiftet Jan/Feb och i samband med det blir det en större bedömning av framförallt kärlsystemet kring lungorna. Då det är svårt att avgöra hans prognos försöker vi skjuta oro och förhoppningar på framtiden och bara leva i nuet. Vi kommer helt enkelt njuta av att få leka med Edde tills vi om några veckor får veta hur allting utvecklas. Hur det än går med sjukdom och allting hoppas jag att vi kan njuta av den här tiden och ge Edde en bra start i livet.



Vi kommer att skriva om hur Eddes sjukdomar utvecklas när vi får veta mer, tills dess kommer vi att försöka fokusera på allt positivt vi faktiskt får vara med om. Just nu försöker vi leva i glädjen över att ha en son som vi får leka och gulla med.

Allt gott
/Pappa Erik

3 kommentarer:

  1. Ni är alla så fantastiska! Lycka till med allt! /Janne

    SvaraRadera
  2. Bra att få se Edde i rörelse och att han utvecklas. Hoppas att framtiden ordnar sig. Morbror Jan.

    SvaraRadera
  3. Att leka är aldrig fel. Edde ser ut att vara intresserad av mobilerna. Han har verkligen blivit stor...Varma kramar från Karin

    SvaraRadera