tisdag 18 november 2014

Troligen på rätt väg. 17/11. 3 månader + 9 dagar, 3 dagar korrigerat

Hej!

Tiden tickar så sakta på och för tre dagar sedan så kom Eddes planerade födelsedatum, 14 November. Eftersom vi hade barnvakt under helgen så passade vi på att gå ut och äta en liten bit för att fira den stora dagen. Blev ett trevligt thaiställe där vi fick god mat och lite skön flykt från vår nuvarande vardag. Det känns konstigt att tänka att om allt gått ungefär som det brukar göra så hade Edde kommit till världen först nu. Det har varit en lång och mödosam resa på många sätt. Samtidigt som det har varit jobbigt så har vi också haft turen att få träffa vår vår lilla grabb mycket tidigare än vad som var planerat.

Eddes mående går upp och ned. Han har nu legat en veckas tid i CPAP vilket är rekord. Men det har tyvärr varit jobbigare för honom sista dagarna, troligen är det en förkylning som går över av sig själv, men vi har viss oro för att det återigen blivit några tarmproblem. Det kommer mycket snor ur näsan, han har jobbigt att andas, kräver mer syrgas, samlar på sig mer koldioxid. Det positiva är att han har haft stunder då han mått bra i långa perioder. Men han har också haft perioder på uppemot en kvart då han legat konstant lågt i syresättningen och vridit på sig. Han har börjat äta så smått men de vill inte öka på maten han får via munnen före han börjar växa till sig mer. Men det kommer avföring i tarmarna så det verkar just nu okey. Hjärtproblemet med öppen ductus mellan två kärl verkar just nu inte ge några stora problem så därför behöver Edde inte akut operation utan det kan nog ske om någon vecka. Just nu hoppas vi att han klarar av att ligga i CPAP och att han förbättras så pass mycket att vi får åka hem till drömmarnas stad snart. Det vore så skönt att få komma hem och få vara i vårt eget hus, ha barnvakter och vänner runt hörnet. Även om vi tycker att vi har det ganska bra just nu så sliter det uppenbart på familjen, jag är trött men kan fly in i datorspel ibland för att skingra tankarna, Maria måste gå upp på nätterna för att pumpa vilket tär rejält, Alva är less för att hon inte får träffa så mycket barn pga infektionsrisken. Vi håller humöret uppe men skulle må bra av en härlig Umeåinjektion snart.

Allt gott
/Pappa Erik



2 kommentarer:

  1. Hej på er alla fyra. Jag håller tummarna för att det blir en Umeå injektion snart.
    Morbror Jan.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är bara att hoppas att Eddes tillstånd snart blir så stabilt att ni får åka hem igen. Det är skönt att sova i sin egen säng... Hoppas ni orkar med väntan. Varma kramar från Karin

    SvaraRadera