söndag 29 mars 2015

Spänd väntan 7 månader + 3v (4 mån + 2 v korrigerad ålder)

Hej

Veckan började med att jag, Erik och Alva återigen blev förkylda. Snoriga och hostiga har vi varit livrädda för att smitta Edde, en inställd Göteborgsresa får bara inte hända. Så med munskydd och typ femton liter handsprit har vi försökt skydda honom, och ännu ikväll visar han (peppar peppar) inga symtom på förkylning. Annars har veckan varit lugn, Edde har varit stabil och snarare gått åt det bättre än det sämre hållet. Vi jobbar på med sjukgymnastik, smakportioner, sång, mys och annan stimulans så gott det går och han utvecklas för varje vecka. Han växer också, igår vägde han in på exakt 6000 g. I tisdags fick vi också utbildning på alla apparater som Edde har och kommer behöva använda hemma. Mycket att hålla koll på men det känns bra att vi lärt oss det, förhoppningsvis kan vi  nu ta oss ut eller gå på en kort hempermission om inte allt för lång tid.

Imorgon bitti åker vi äntligen till Göteborg, känns som att det är det enda vi väntat på i över tre månader nu. Det känns väldigt nervöst inför ingreppet, önskar jag inte var läkare och visste om allt som kan gå fel. Även flyget ner känns jobbigt, det blåser och snöar här i Umeå och det verkar hålla i sig till imorgon bitti så det kan bli en riktigt stormig färd. Jag åker med Edde och Erik flyger ner så att han landar någon timme efter oss. Alva stannar hemma i Umeå hos farfar och Fia. Under eftermiddagen imorgon väntar massor av undersökningar och någon gång under tisdagen opereras Edde. Går allt som det ska åker vi hem redan på onsdag, men vi är medvetna om att mycket kan hända som håller oss kvar där ett tag till. Vi kommer nog ha fullt upp under veckan och uppdaterar nog inte bloggen förrän nästa söndag, bara så ingen blir orolig om ni inte hört något. Men håll gärna tummarna för Edde på tisdag!

Allt gott/Mamma Maria
Edde tar en selfie


Träning i magläge

Edde är en riktig solstråle som charmar både oss och personal med sitt leende. 

All utrustning vi ska ta med hem
Skön sovstil

I den här lilla grejen som mest ser ut som en badbalja ska Edde åka imorgon. Lite trång och lite hård men den ska nog funka fint. 

Edde spanar in sig själv

Här ser ni hela transportapparaten med åkgrejen till Edde fastmonterad uppepå.

Edde äter kvällsmat hos pappa. Munskydd för att undvika att smitta vår lilla skatt.

4 kommentarer:

  1. Stort lycka till i gbg. Hoppas att allt går bra! Om ni behöver någon hjälp med ngt eller behöver stanna längre än planerat eller behöver skjuts, matlådor eller vad som helst så har mina föräldrar sagt att de gärna hjälper till. Hör av er isf! Stora kramar!

    SvaraRadera
  2. Lycka till imorgon! Vi håller tummarna och tänker på er!
    kramar från kusin Sara, Mats och Finn

    SvaraRadera
  3. Håller varenda tumme vi har!
    Kramar från Ebbe, Erika och Sebastian.

    SvaraRadera
  4. Hälsningar och omtankar från Hjo! Vi kom hit igår kväll och här ligger då uppdateringar från bloggen, Anita är så flitig att se till så Ettan får dem. Vi våndas och hoppas med er. Han har blivit en sån personlighet nu, Edde, med ett sånt leende och sån kraft att hålla huvud och kroppen. Måtte kraften räcka hela vägen för detta ännu ett kraftprov, tur att våren lyser emot oss nu med livsglädje och hopp om nya tillväxter. Ta emot all uppmuntran ni kan få. Här kommer det lilla vi kan bidra med! Ettan, Arne och Gunilla

    SvaraRadera