söndag 19 oktober 2014

Framåt i sakta mak 19/10, v.36+1

Hej, här kommer en kort rapport.

Dagarna går på här i någorlunda samma lunk. Edde går fortsatt åt rätt håll i måendet. Magen har kommit igång efter infektionen och han har kunnat börja äta igen utan större problem. Vad gäller andningen har han varit så pass stabil sista dagarna att han igår återigen fick prova CPAP igår. Det har gått ok, han har inte haft lika djupa dippar som han hade i respiratorn och innan infektionen. De första dygnen i CPAP är mest kritiska så vi hoppas han ska klara dem och slippa respirator igen. Det har märkts sista dagarna att han absolut inte trivs i respirator, han andas emot och vid minsta ruckning av tuben i svalget tappar han i saturation och puls.

Planen just nu är att nästa vecka är en slags testvecka för att se hur han klarar av upptrappningen av mat. Om det går bra kan vi kanske börja tänka på att få komma hem till Umeå veckan därpå. Men om Edde återigen kraschar och får en infektion när maten ökas på funderar kirurgen på om det kanske ändå är något fel på tarmen, och i så fall vill de ha oss kvar tills de kan operera ner hans stomi igen. Det innebär att vi kan vara kvar här i stan till jul eller till och med längre. Det positiva med det negativa beskedet blir då i alla fall att vi har ett längre tidsperspektiv att förhålla oss till, vi kan ställa in oss på att vara kvar här länge och vi går inte och hoppas på att få komma hem hela tiden. Men vi hejar och tror på vår Edde och hoppas att han grejar det här med maten.

/Mamma Maria

3 kommentarer:

  1. Skönt att Eddes mage och andning utvecklats positivt. Ja, då får vi hålla tummarna för att han klarar att äta mer utan att komplikationer uppstår. Stora kramar till er alla från Karin

    SvaraRadera
  2. Heja på Edde. Hur känns det för er andra. Hoppas ni får komma hem till Umeå så snart som möjligt till Umeå. Morbror Jan.

    SvaraRadera
  3. Låter positivt igen. Önskar er alla ett bra liv även om det tar lite tid att komma dit! Kärlekskramar från morfar

    SvaraRadera