torsdag 9 oktober 2014

Mycket mycket sämre. 9/10, 34+5

Hej!

Det har tyvärr blivit mycket sämre igen. Som vi skrivit om tidigare så har Eddes dippar blivit värre och värre. Sista två dagarna har det blivit värre och värre dippar. Men jag börjar från början. Edde klarade av att ligga i CPAP länge och dessutom så klarade han att äta mer och mer mat. Men i förrgår började det tyvärr vända. Han kräktes någon gång det dygnet och började få värre dippar. Sedan när han låg på Marias bröst så fick han sin värsta dipp någonsin. Det var ungefär fem minuter då han låg på saturation runt 10% och pulsen gick ned till runt 50. Normalt ligger Eddes puls på runt 170 så han var rejält påverkad. Man lyckades tillslut få han att må bättre men det var mycket ångest före dess. Efter det så blev det några till kräkningar men man försökte trots det fortsätta med maten. Men dipparna fortsatta tyvärr. Igår natt så blev det en ännu värre dipp när Edde låg på mitt bröst. Han hamnade på runt 10% saturation och pulsen sjönk kraftigt. Denna gång gick det ännu lite längre tid, runt 6-7 minuter. Efter lite diskussion så blev det beslutat att lägga Edde i respirator vilket känns oerhört skönt. Han har kräkts några gånger idag samt haft lite dippar, men dipparna har blivit mycket bättre idag, han sjunker inte under 60% någon gång.

Problemen beror troligen på en tarminfektion. Infektionsproverna har sakta gått upp men är inte så pass förhöjda att det är tydligt att infektionen är problemet. Dessutom kan kräkningarna och allmänpåverkan vara tecken på infektion så vi hoppas på det. Alternativet är att det är något mer problematiskt med tarmarna, såsom hål eller tarmvred. Dessa saker kan föranleda ny operation som är mycket sämre än infektion. Så nu är det bara att hoppas att det är en liten infektion som snabbt går över utan att göra stor påverkan.

Vad betyder då allt detta? Det är svårt att sia om. Det är såklart risker med infektionen, men det verkar vara under kontroll just nu. Det är också som sagt en viss risk att det blir ny operation vilket är sämre. De långa perioderna med syreuppehåll kan ha gett hjärnskador men det vet vi nog inte förrän om några år. Även där är det bara att hoppas att framtiden är ljus. Hur som helst verkar vi bli kvar i Uppsala ännu ett tag till.

Allt gott
/Pappa Erik

4 kommentarer:

  1. Nej så tråkigt med så stora dippar, kräkningar och tarminfektion. Hoppas att det bara är en mindre infektion och inte blir aktuellt med någon operation. Nu måste det få vända till bara positivt. Hur ska ni annars stå ut? Jag ber för er alla, att Edde ska få full hälsa, att ni ska orka med alla prövningar. och att Alva ska få fortsätta att må bra. Varma kramar till er alla från Karin

    SvaraRadera
  2. Maria, Iris och Anders10 oktober 2014 kl. 21:35

    Nej va tråkigt :-( lider med er i all ovisshet. Hoppas att det vänder snart. Massa kärlek och styrka

    SvaraRadera
  3. Vilka tunga dagar ni går igenom, jag hoppas verkligen att det blir ljusare snart. Många kramar!

    SvaraRadera